2017-02-15 10:20:10• hírek • Szatmár.ro

10 ezer lejes büntetést kapott az egyik kifliszolgáltató

A fogyasztóvédők az iskolásoknak szóló tej és kifli program szolgáltatóit ellenőrizték.

Szatmár megyében a tej és a kifli szolgáltatás kapcsán négy zónára osztották a megyét - ezek Szatmárnémeti és környéke, Nagykároly és környéke, Avasfelsőfalu és környéke valamint Tasnád és környéke. A szerződéseket január 3-án írták alá. Ennek értelmében a tejet a következő két iskolai év ideje alatt mind a négy zónában az Agro-Pan-Star Kft. szolgáltatja. A kiflit a szatmári, avasi és tasnádi zónában a Logistic Media Pop Art Kft, Nagykároly környékén pedig a Varga Quattro Kft. biztosítja.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai a szolgáltatás megkezdése óta vizsgálták annak minőségét, február 14-én pedig sajtóközleményben összesítették a tapasztalt hiányosságokat.

A fogyasztóvédők ellenőrzéseit követően kijelenthető, hogy a tej és kifli program nagy vonalakban rendben működik. A Logistic Media Pop Art Kft-re - amely a Szatmárnémeti-, avasi és Tasnád-környéki iskolákban felelős a kifliért - viszont volt panasz. Elsősorban az, hogy a 80 grammos kiflijük 69,11/70,65 /75,44/77,24 grammos volt. Emellett a szolgáltatás beindításakor nem tudták megfelelően elvégezni a feladatukat. Sőt, megtörtént az is, hogy a kifli csomagolása "fordított" volt, azaz a zacskó felirattal ellátott külső része volt belül...

A szolgáltató 10 ezer lejes pénzbüntetést kapott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: